"Hoe eenvoudig wil je het hebben?" 

De komende 10 tot 15 jaar gaat de gehele economie op de schop. Te beginnen met de auto-industrie komt elke pijler van de economie onder druk te staan. Ook de verzekeringsbranche en het bankwezen ontspringen de dans niet. De winnaars hebben één ding gemeen. Ze werken met deze vraag als vertrekpunt, zonder concessies! Een mooi voorbeeld is Tesla. Wat kunnen we van hen leren?

Alles in één

Het begon met het verkopen van elektrische auto's. De bedoeling is echter vanaf het begin geweest om een totale beleving aan te bieden.

Inmiddels kun je thuisbatterijen kopen (Powerwall 2.0) waarmee je de stroom van je zonnepanelen kunt opslaan en gebruiken als er geen zon is of de auto opladen. Er is een thuislader die door elke elektriciën kan worden aangesloten en in oktober 2016 is het Powerroof gepresenteerd. Een zonnedak dat er net zo uitziet als een pannendak maar waar de pannen zonnecellen bevatten en waarvan straks de aankoopprijs lager zal zijn dan de kosten van een traditioneel pannendak. Daarbovenop komt dan nog de opbrengst aan elektriciteit.Als laatste nieuwtje is daar het in de aankoop begrepen recht op reparatie als je schade hebt en een WA dekking, waarschijnlijk via (her)verzekering waarbij niet de automobilist maar Tesla de verzekeringnemer is.

Wie weet wat we nog meer tegemoet kunnen zien. 
Jammer dat de andere fabrikanten nog op de oude koers zitten en steeds verder achterop lijken te raken.