"Hoe eenvoudig wil je het hebben?" 

De komende 10 tot 15 jaar gaat de gehele economie op de schop. Te beginnen met de auto-industrie komt elke pijler van de economie onder druk te staan. Ook de verzekeringsbranche en het bankwezen ontspringen de dans niet. De winnaars hebben één ding gemeen. Ze werken met deze vraag als vertrekpunt, zonder concessies! Een mooi voorbeeld is Tesla. Wat kunnen we van hen leren?

Verzekering inclusief ?

Uit het nieuws  Tesla kopen? Standaard verzekering erbij.

Op dit moment is dit nog in ontwikkeling maar omdat Tesla de beleving door hun klanten zo eenvoudig mogelijk wil houden (hoe heet deze site ook alweer) zit het er dik in dat het ook hier op enig moment zal gebeuren. En waarom niet? Als je een auto kunt kopen inclusief reparatie na schade en dekking voor het WA risico dan scheelt je dat veel zorgen. 

Hoe dat zal gaan is nog koffiedik kijken maar het kan best betekenen dat de huidige verzekeraars alleen nog op de achtergrond een rol kunnen spelen als herverzekeraar waarbij de schadeafhandeling door Tesla zelf wordt verzorgd. 

Even speculeren: Gaat dat straks ook om WA schade waarbij sprake is van letsel, dan is het van groot belang dat er een homogene groep is die een deel van die taak kan vervullen. 

Wie kopt in?